Van Dijk.. de lekkerste
Honderd jaar bestaat de bakkerij van Van Dijk in Sint Johannesga in 2013. Of is het 101 jaar? Ach, belangrijk is dat klanten smullen van het roggebrood.
Een bliksemenquête bij zomaar wat supermarkten levert op dat Van Dijk van de grote merken de meest gewilde roggebrood levert. Het is wat zachter en smakelijker dan dat van een grote concurrent. En het blijft langer goed.
Het geheim? 'It moat syn tiid ha', zegt Geert van Dijk junior, die al sinds zijn vroege jeugd aan de baktrog staat.
's Ochtends drie uur is hij al uit de veren. En de hele dag door staat het roggebrood brood te rijpen en te rijzen en wordt het uitvoerig op betrekkelijk lage temperatuur gebakken.
De broden waarvan de bekende gele pakjes worden gemaakt, zitten achttien uren in de oven. 'Lang is Lekker', wilde een advertentieadviseur al op de auto van Van Dijk schilderen. Maar dat vonden de dames Van Dijk wat te dubbelzinnig.